Martin Barre Band

Petek, 18. 10. 2019, ob 20:30h
Dvorana HUM, Hum 54, 5211 Kojsko (Goriška brda)
Dvorana Hum se nahaja v Brdih, 12 km od Nove Gorice.

Urnik:
Vrata: 19:00h
Koncert: 20:30h

Predprodaja vstopnic: mojekarte.si

Martin Barre je bil kitarist skupine Jethro Tull več kot 43 let, njegov zvok in igranje kitare sta bila pomembna dejavnika njihovega uspeha. Prodaja albumov je presegla 60 milijonov enot po vsem svetu.

Martin si je s svojim igranjem kitare na legendarnem albumu Aqualung pridobil visoko mero spoštovanja in prepoznavnosti; v ZDA je bil proglašen za 25. najboljšega solista doslej, v Veliki Britaniji pa za 20. najboljšega solista doslej. Za njegovo igranje na albumu Crest of a Knave je leta 1989 prejel nagrado Grammy.

Poleg številnih albumov s skupino Jethro Tull, je Martin sodeloval z mnogimi drugimi izvajalci, vključno s Paul McCartneyjem, Phil Collinsom, Gary Mooreom, Joem Bonamasso in Chrisom Thompsonom. Oder pa je delil tudi s takšnimi legendami kot so Hendrix, Fleetwood Mac, Pink Floyd in Led Zeppelin.

Martin je sestavil skupino, ki je izvajala glasbo iz kataloga Tull. Njegova zasedba je popolna zaveza, da oboževalcem Tull-a in širšemu občinstvu omogoči poslušanje skladb, ki niso bile izvedene več let. Skupina vključuje vrhunske glasbenike s podobnim ozadjem.

Na ameriški turneji je ob praznovanju 50. obletnice skupine Jethro Tull Martin sodeloval z izvirnimi člani skupine Tull - Cliveom Bunkerjem in Dee Palmerjem.

Uradna stran Martin Barre Banda >>