Martin Barre Band

Norman Beaker trio
in Ivo Tull, Leo in Delavnica ljubezni

Datum koncerta: petek, 6. 8. 2021
Prizorišče: Vila Vipolže (Vipolže - Brda - Slo)

Urnik:
19:00 - vrata
20:00 - Ivo, Leo in Delavnica ljubezni
21:00 - Norman Beaker Trio

Vstopnice od 19h dalje na prizorišču.
Vstopnina: 10,00€
Mladi (od 14. do 29. let): 5,00€
Do 14. let: gratis

Januarja 2017 je Norman Beaker postal eden od samo osmih britanskih glasbenikov 21. stoletja, ki so bili uradno priznani in uvrščeni med legende v Dvorani slavnih Blues-a, skupaj z Jackom Bruceom, Petrom Greenom, Johnom Mayall-om, Jeffom Beckom , Keithom Richardsom, Mick Jaggerjem in Eric Claptonom.

Norman je eden prvih umetnikov, ki je s takšnimi ikoničnimi kolegi, kot sta Alexis Korner in Graham Bond, pomagal ustvariti edinstven britanski blues, R&B in rock zvok, ki je očaral svet. Norman je v svoji ugledni karieri ohranil svoj zvok, bodisi da je igral solo ali z ikonami bluesa, soula in rocka z obeh strani Atlantika, vključno s Chuckom Berryjem, Jackom Bruceom, Van Morrisonom, Petrom Greenom, Buddyjem Guyem, Ruby Turnerjem in BB Kingom.

Čeprav je Norman znan predvsem kot bluesman, se med žanri jazza, rocka, popa in R&B-ja brez težav premika z milino in lahkoto, ki sta značilni za njegove nastope in izvirne pesmi.

Večer pa bo otvoril zamejski slovenec, glasbenik, ki deluje v Trstu - Ivo Tull. Tokrat v zasedbi Ivo, Leo in Delavnica ljubezni.